חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עזרה בתכנון טיול לבלגיה? השאירו פרטים👇

האטומיום בבריסל הזמנת כרטיסים

מה זה אטומיום ומה יש שם?

האטומיום הוא אחד הסמלים המפורסמים ביותר של בלגיה ונחשב לאחד המוזיאונים הייחודיים בעולם וללא ספק מצדיק את שמו בזכות החוויה שבביקור בו. מדובר בבניין בגובה 102 מטרים אשר מעוצב כמבנה האטום הבודד, כאשר המוזיאון עצמו נמצא בין כדורי הענק שבמבנה. ניתן לעלות במעלה המבנה באמצעות המעליות ולהשקיף על נוף פנורמי של העיר בריסל ומשם להמשיך בסיור בין הספרות השונות וללמוד את ההיסטוריה של האטומיום . 

הכנו עבורכם מדריך קצר לתייר בכדי שתוכלו להתכונן לקראת הביקור במבנה המיוחד וההיסטורי הזה. 

  • האם האטומיום שווה ביקור?
  • היסטוריה על קצה המזלג
  • כמה זמן כדאי לפנות לביקור באטומיום?
  • למה לצפות בביקור באטומיום?

האם האטומיום שווה ביקור?

לשאלה זו נענה בקצרה, התשובה היא כן באופן חד משמעי. בין אם תבחרו להיכנס למוזיאון ובין אם לא, מדובר באחד הבניינים המפורסמים והאייקונים ביותר בבלגיה בפרט ובעולם בכלל. כך שלכל הפחות כדאי להגיע ולראות אותו.

האטרקציה העיקרית שבביקור באטומיום היא צפיה בנוף הפנורמי אשר נשקף מהמפלס העליון של המבנה. מעבר מלכך מדובר במוזיאון מרתק במיוחד עבור חובבי העיצוב והאדריכלות. אמנם מדובר על חוויה מעט יקרה ותורי הכניסה עלולים להיות ארוכים. במידה ולוח הזמנים שלכם או התקציב צפופים מומלץ פשוט להגיע ולראות את המבנה המשוגע הזה ולחוות את הסביבה ומשם להמשיך את הטיול שלכם בעיר, אך לא לדלג על זה. יחד עם זאת, זו חוויה כיפית להיכנס למבנה וטייל בין הגלובוסים שלו כך שכדאי ומומלץ להיכנס פנימה. 

איך האטומיום נראה מבחוץ?

היסטוריה של האטומיום על קצה המזלג

האטומיום נבנה בסוף שנות ה-50 עבור היריד העולמי שנערך בבריסל * והוא נועד להיות בניין הדגל והאובייקט המרכזי של האירוע. כיפות הבניין הייחודי והמרשים זה בנויות כאטומים מוגדלים. ההשראה של עיצוב זה הגיעה בעקבות הפופולריות ההולכת וגוברת של תחום המדע בשנות ה-50 והעיצוב ביקש להביא לידי ביטוי את האמונה בכוחו של המדע. 

הבנייה עצמה ארכה שנתיים בלבד וכללה לא מעט טכניקות וסגנונות בנייה חדשניים. את הבנייה הצליחו לסיים בדיוק בזמן עבור היריד העולמי שנערך בבריסל בשנת 1958 והבניין זכה להצלחה רבה מאוד. למעשה במחשבה המקורית המבנה תוכנן להישאר עומד רק למשך חצי שנה, אך בשל הפופולריות אליה זכה הוא נשאר לעמוד עד היום והפך להיות לחלק בלתי נפרד מזהותה וסמליה של בלגיה. 

*היריד העולמי בבריסל – או בשמו השני "אקספו 58" – היא אחת התערוכות ההיסטוריות במסגרת  התערוכות העולמיות שנערכה לאחר מלחמת העולם השנייה . התערוכה בבלגיה נפתחה תחת הכותרת של הקריאה לשלום, אחווה וקידמה עולמית מאת בודואן, מלכם החמישי של הבלגים.  היא התקיימה בפארק הייזל שבבריסל בלגיה וביקרו בה כ 51 מיליון איש מרחבי העולם. 

איך האטומיום נראה מבפנים? הצצה לתוך האטומיום ולנוף המושלם!

כמה זמן לפנות לביקור באטומיום?

האטומיום הוא מוזיאון קטן יחסית לכן ניתן להקצות לביקור בו כשעה עד שעתיים 1-2. זה אמור להיות די והותר זמן לעמידה בתור הכניסה, ליהנות מהנוף הפנורמי ולמעבר בין התערוכות שמוצגות שם.

בנוסף לכך, מומלץ להקדיש כחצי יום כדי לסייר בכל האזור של האטומיום מפני שיש המון דברים לעשות בסביבה. אם יש לכם מספיק זמן להקדיש לסיור כזה לא תתחרטו.

למה לצפות בביקור באטומיום?

נוף פנורמי עוצר נשימה של העיר בריסל ותערוכות מרתקות קבועות ומתחלפות אשר מוצגות במוזיאון. 

בהגעה לאטומיום לאחר עמידה בתור לקניית הכרטיסים (משרד הכרטיסים נמצא ליד הבניין הראשי), יצפה לכם תור נוסף, אך כמו שזה עלול לייאש זה מתגמל באותה מידה. בכניסה למקום הדבר הראשון שתעשו הוא לעלות במעליות לראש המבנה שם נמצאת תצפית עוצרת נשימה לנוף פנורמי על העיר. בזמן ההמתנה בתור יש הרבה מה לראות על הקירות כדי לשעשע את הממתינים. אל דאגה התור מתקדם מהר יחסית מפני שניתן להכניס 20איש למעלית בכל פעם כך שזמן ההמתנה הוא כ- 15 דקות. 

ברגע שתגיעו לקומת התצפית הפנורמית, תוכלו לקחת לעצמכם כמה זמן שתרצו בכדי להשקיף על בריסל. גובהו של ה- Atomium  הוא מעל 100 מטר כך שהנופים מדהימים! תוכלו לראות את פארק לאקן, מיני אירופה, והרבה ירוק. כמו כן ניתן להשקיף על מרכז העיר מרחוק. 

עכשיו הגיע הזמן לראות את תערוכות המוזיאון! חשוב לציין כאן, כי תערוכות המוזיאון אינן נגישות לכיסאות גלגלים, מכיוון שהגישה היא רק באמצעות מדרגות ומדרגות נעות. יש לתת כניסה חופשית למשתמשי כסאות גלגלים מכיוון שהם מסוגלים להגיע רק לקומת הפנורמה, כך שאם הדבר רלוונטי עבורכם עליכם לבקש זאת.

שתי הקומות הראשונות של המוזיאון הן תערוכת הקבע. הן מציגות את ההיסטוריה והבנייה של האטומיום והן בהחלט החלק הכי מעניין בחוויה! יש המון תמונות ותרשימים של התהליך, ואפילו מודל בקנה מידה של האטומיום והשטח שמסביב!

לאחר מכן תוכלו להנות מתערוכות מתחלפות שהן מרתקות לא פחות ובהחלט שוות צפייה. 

מוזמנים לצפות ביומן ההזמנות של אטרקציית האטומיום ולהזמין כרטיסי כניסה בהתאם לימי החופשה שלכם בבריסל (רצוי להזמין מראש)

שאלות נפוצות בנוגע לאטומיום

לשאלה זו נענה בקצרה, התשובה היא כן באופן חד משמעי. בין אם תבחרו להיכנס למוזיאון ובין אם לא, מדובר באחד הבניינים המפורסמים והאייקונים ביותר בבלגיה בפרט ובעולם בכלל. כך שלכל הפחות כדאי להגיע ולראות אותו.

האטומיום הוא מוזיאון קטן יחסית לכן ניתן להקצות לביקור בו כשעה עד שעתיים 1-2. זה אמור להיות די והותר זמן לעמידה בתור הכניסה, ליהנות מהנוף הפנורמי ולמעבר בין התערוכות שמוצגות שם.

נוף פנורמי עוצר נשימה של העיר בריסל ותערוכות מרתקות קבועות ומתחלפות אשר מוצגות במוזיאון. התערוכות הקבועות מציגות את ההיסטוריה והבנייה של האטומיום. 

כרטיס רגיל מגיל 18 עד 64 העלות הינה 16 יורו.
אדם מבוגר מעל גיל 65 ישלם 14 יורו לכרטיס כניסה.
כרטיס סטודנט (לי שיש תעודת סטודנט בתוקף ממוסד אקדמי (באנגלית) ישלם רק 8 וחצי יורו.
כרטיס ילד-נער שגבוה יותר מ115 סנטימטר ומתחת לגיל 17 ישלם 8 וחצי יורו.
ילד שקטן מ115 סנטימטר ייכנס בחינם עם מבוגר בלבד.

עוד מידע פיקנטי על האטומיום

אחד הכורים הגרעיניים הראשונים באירופה היה אמור להיות ממוקם בבלגיה, הישג מונומנטלי שצריך להדגיש את חשיבותה של אנרגיה גרעינית לעתיד התרבות האנושית ולפיתוח עולם מודרני, סופר-טכנולוגי.
היא נבנתה והושלמה בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים בחסות הסוכנות הבלגית לאנרגיה אטומית (NAEA), והקמתה והפעלתה נחלו הצלחה רבה. הקמתה של אחת מתחנות הכוח הגרעיניות הראשונות והמודרניות באירופה בבריסל, ה- GSP, הייתה אמורה לסמל את ראשית עולמנו העל-טכנולוגי המודרני, שיאפשר לאנושות לחיות חיים טובים יותר. פרויקט הכור הגרעיני הבלגי הושעה בגלל הסכנות הנתפסות בסביבת בתי המגורים המלכותיים בבלגיה. עם זאת, תושבי בריסל לא רצו לאבד את אטומיום האהוב שלהם ועבודות השיפוץ החלו בשנת 2004.

במקור, התוכנית הייתה להרוס את האטומיום בעוד חצי שנה, אך בשל חוסר שביעות הרצון של בלגים גאים רבים, האנדרטה קצת רעועה והממשלה החליטה לעשות משהו בנידון. ממשלת בלגיה, מכיוון שהיא אנדרטה כל כך פופולרית, החליטה להשאיר אותה עומדת "עוד קצת".

אם אתה מבקר באטומיום ואז חוזר למרכז, אני ממליץ לך לקבל צ'יפס מהטיגון השמן העמוק כדי להמשיך ולקבל ארוחה מכובדת בבריסל. אם אתם מחפשים השראה נוספת, בררו היכן להשיג את הצ'יפס הבלגי הטוב ביותר בבריסל ובסביבתה! בזמן הכתיבה אין מסעדת אטומיום מחוץ לבריסל, אבל אם אתה מבקר בה, אני ממליץ לך בחום לתפוס קצת צ'יפס באזור המטוגן העמוק ולהמשיך ולחזור לבריסל כדי ליהנות מ"ארוחה הגונה ".

אם אתם נוסעים ברכבת ברחבי אירופה ואתם נוסעים לפריז או לאמסטרדם, עליכם לעצור בבריסל בדרך. אם אתה רק בבריסל לזמן קצר והכסף מעט צפוף, הייתי ממליץ לך להעיף מבט באטומיום ובסביבתו ואז לחזור לבריסל כדי לחקור אותו.

בעת ביקור באטומיום בבלגיה, עליכם לבקר בארמון המלכותי של בריסל, אשר ירשים אתכם במותרות ובגודל. אם תרצו לשלם על הכניסה למוזיאון, תצטרכו לנסוע במטרו כדי לראות אותו מקרוב, אך הוא נמצא במרחק הליכה קצר ממרכז העיר ולא רחוק מדי.

הבניין הוא גם עמוד התווך של סדרת סיורים מודרכים המאפשרים למבקרים לחוות את העבר והעתיד של בריסל בצורה ייחודית. החוויה שמבקרים יכולים לחוות במתחם מסייעת לקדם את היתרונות הכלכליים העצומים שמציעה אטומיום לכל בעלי העניין בערים בריסל וסביבתה, בין אם הם מחוברים לאזור הגישה ובין אם לא. למבקרים לא רק גישה למוזיאון, אלא גם לכמה מהמבנים והמונומנטים ההיסטוריים החשובים ביותר בבלגיה.

כרטיס אטומיום לכיוון אחד מעניק לכם גם גישה למוזיאון העיצוב ADAM בריסל, הנמצא במרחק של חמש דקות הליכה בלבד מהאטומיום. אתה יכול לקנות כרטיס משולב שמעניק לך גם כניסה למוזיאון, סיור מודרך בבניין וביקור בכמה מהמבנים ההיסטוריים החשובים ביותר בבלגיה.

ברמה זו תמצאו גם את מסעדת אטומיום, המגישה מגוון מנות טעימות כמו נקניקיות, המבורגרים, כריכים, סלטים ועוד. אם אתם מזמינים ארוחת ערב, תוכלו לעשות חריג ולינה כדי ליהנות מנוף הלילה של בריסל. באטומיום יש טרסה גדולה באוויר הפתוח עם נוף למרכז העיר ולקו הרקיע של בריסל.

ניתן גם לקנות כרטיס משולב (28 יורו) הכולל מיני-פארק מגניב הכולל את מסעדת אטומיום, בית קפה ומגוון של אוכל ומשקאות, כמו גם סיור במרכז העיר וב קו הרקיע של בריסל.

הפעם האחרונה שבה ביקרתי באטומיום הייתה בילדותי, אך מאיר לראות כיצד התלהבות זו התפתחה ומשתנה עם הזמן וכיצד היא ממשיכה להשפיע על העיר כולה. בלגים שהכרתי מימיו, ובאופן מפתיע, את אלה שפגשתי בתקופתו. כאייקון של אקספו 58, זה נועד לייצג את ההתלהבות של עידן הגרעין, ויש גם אחד קבוע המספר את הסיפור כיצד הפך הביתן לסמל לבריסל ובלגיה. אין ספק שהבלגים רצו להחזיק באייקון התערוכה העולמית בבריסל ב -1958.

ביכולתו להלהיב ולרתק קהל, האטומיום הפך לאחד האייקונים של העיר הזו. זה נחמד מאוד לראות את האנדרטה היפהפייה שהוקמה לאקספו, אך מהנוף הפנורמי ניתן לראות עד כמה באמת בריסל גדולה ושהיא לא תפסיק להתרחב בקרוב. בריסל היא עיר שהופכת למוקד אירופה, וחשיבותה היא הסיבה לכך שהפכה לסמל של בריסל והיא מוכרת בבלגיה.

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בבריסל מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על בריסל, בלגיה!