קינוחים בלגיים

אז אילו קינוחים יש בעיר בריסל בלגיה כדי ליהנות משוקולד איכותי וקינוחים טובים..ואפל בלגי, גלידה בלגית,שוקולד בלגי ועוד..אל תפספסו את הקינוחים השווים ביותר בבלגיה!

בלגיה ידועה בייצור שוקולדים מהטובים בעולם, אך יש בה הרבה יותר מזה, מבחינת הצד המתוק שלה. הנקודה המתוקה של בלגיה, לעומת זאת, חורגת הרבה מעבר לשוקולד המפורסם שלה, עם מגוון עשיר של שוקולד. בלגיה מפורסמת בשוקולדים שלה ומייצרת 172,000 טונות שוקולד בשנה, הידועה כמקום הולדתם של השוקולדים. את הזנים העשירים ביותר של שוקולד בלגי ניתן למצוא ביותר מ -2,500 חנויות שוקולד בבלגיה, אך גם במספר מדינות אחרות כמו צרפת, גרמניה, ספרד, איטליה וארצות הברית, וכן במספר עיירות קטנות אחרות. כפרים בצרפת ובגרמניה. הבלגים ידועים בשוקולדים שלהם ומייצרים 172,000 טונות שוקולד בשנה, או כ -2.5 מיליון ליש”ט.

מטיילים במרכז בלגיה, תראו חנויות שמוכרות אגוזי לוז – מולים ממולאים בגנאש שוקולד לבן בטעם זעפרן וקארי עדין, ופיכם יימס. אם תטיילו במרכזי הערים הבלגיות או אפילו לעיירה קטנה בצרפת, גרמניה או ארצות הברית, תוכלו לראות חנויות שמוכרות אגוזי לוז עם הבנרו ושמן גנוב, מתובלות בזעפרן וקארי עדין. בערים ובעיירות בלגיות ברחבי העולם, אך גם בערים קטנות ובכפרים ובמדינות אחרות כמו צרפת, גרמניה, ספרד, איטליה וארה”ב, השוקולד נמס בפה.

זה גם כמהין שוקולד מריר מכוסה בפרלין ומלא בקרם חמאה, התייחסות להיסטוריה של הכרייה של שרלרואה.

Orchausson aux Pomme (Orchausson aux Pomme) הם שקיות בצק עלים זרועות שמנת, לפעמים שקדים ואז סוכר. קרוקטים הם מאכל בלגי מסורתי עם מילוי בשמל עבה וקרמי מעורבב בשרימפס אפור. זה משמש בדרך כלל כמילוי לפודינג שמנת או קצפת, שאפשר לטעום עם קפה, ערמונים, פירות או רום. פלפלים של אפל (תפוזים פלפליים של אפל) עוגית צ’יפס) או שוקולד בצק עלים, במילוי קרם חמאה (לפעמים שקדים ולפעמים שקדים) ואז מפוזרים בסוכר.

גלידת הפיסטוק של גרין ליידי עשויה עם וניל, אשר מוחלפת בגלידת שוקולד. בדרך כלל הוא מיוצר באותה צורה כמו המקור, אך הוא מחליף את הווניל בגלידת שוקולד. גלידת פיסטוק זו עבור הגברת הירוקה עשויה ללא תחליפי וניל וניל בגלידת שוקולד ותערובת של שוקולד וחלב שקדים.

את הקינוחים הבלגיים הטובים ביותר ועוד תוכלו למצוא בבלגיה, בירת בלגיה בריסל או באזורים אחרים בעולם. מגבינת קורד – ממולאת מט לשן – קוק פריך, שנמצא רק בערים בלגיות מסוימות, כאן חובה – נסו למצוא את הנאה שלכם. לא תתאכזב ותוכל להזמין גם 10 מאכלים בלגיים להשלמת המטבח הבלגי שלך. כאן ניתן לטעום את הגבינות והגרגרים הממלאים את המזרן ונסדק את השיניים, ואת הקוקוסים שאפשר למצוא רק בערים בלגיות מסוימות, כמו גם המעדנים שאפשר למצוא במקומות אחרים, כמו בצרפת, גרמניה, ספרד. , איטליה, צרפת ובלגיה.

בשנת 2017, חמישה מוצרי מאפה פלמיים קיבלו מעמד אזורי מוגן על ידי הנציבות האירופית (ראו להלן), כולל הוופלים השוקוליים של אדריאן ברואר, הטובים בעולם. באזורים הבלגיים בהם מייצרים התמחויות מתוקות כאלה ואחרות, קינוחים כמו וופלים הם תענוג לאומי, גם אם הם נמצאים רק בחלקים מסוימים של המדינה (למשל בבירת בלגיה בריסל). הם מיוצרים בבלגיה, כמו ממתקים בבריסל, שנאפים לעיתים קרובות בפינוקים לאומיים.

זה נלקח בחשבון בגלל האיכות הגבוהה של המוצרים והעובדה שהם זמינים לא רק בבלגיה אלא גם במדינות רבות אחרות.

הוופלים הנפוצים ביותר מיוצרים לרוב בגרסאות וניל וקינמון פשוטות, אך ניתן להוסיף עליהם שמנת, שוקולד, פירות או גלידה. ההבדל עם הוופלים הבלגיים הוא שהם עשויים עם שמרים – בצק מחמצת – מה שהופך אותם לפריכים וקלילים יותר. יש בו סוכר פנינים והוא מוכן לעתים קרובות בגרסה הפשוטה, וניל או קינמון. עם מתכון הוופל הזה, עליכם לתת לבצק לתפוח כהלכה לעקביות תפוחה ופריך כלפי חוץ. כדי שמתכון הקינוחים הבלגי הזה יצליח לחלוטין, נדרש הכלי הנכון (להפוך את הברזל).

חשוב לזכור כי אין דבר כזה “וופל בלגי”, שכן הוא יותר סוג של וופל שטבע בצפון אמריקה. הוופלים של בלגיה הם בדרך כלל שני סוגים: הגרסה המפורסמת יותר של בריסל, מוגשת עם מגוון תוספות, והוופלים של ליאז ‘פחות מוכרים, מקורמלים עם סוכר פנינה מבחוץ.

את הוופלים של ליאז ‘ובריסל אוכלים הכי טוב ביד, בדיוק כמו הבלגים, אך שני הסוגים זמינים בבלגיה ובאזורים אחרים בעולם. שניהם נמצאים במסעדות וברים בעיר בריסל ובמקומות רבים אחרים ברחבי הארץ. וופלים של ליאז ‘, כמו וופלים מבריסל, נמצאים לעתים קרובות עם מגוון תוספות מעל, כמו קרמל, רוטב קרמל, שוקולד או אפילו שוקולד צ’יפס. בדרך כלל הם נמצאים בצד האוטובוס או במסעדה, בדרך כלל על סף הדלת.

חוויה בבריסל מתחילה כאן