צ'יפס בלגי

בריסל – צ'יפס בלגי אולי זולל ברחבי העולם, אך רק הבלגים העלו את אצבעות הזהב של תפוח אדמה מטוגן עמוק לאוצר לאומי. בין אם מיונז צ'יפס בלגי ובין אם צ'יפס גדול מדי, מקומות רבים מסתמכים על תפוחי אדמה צלויים פשוטים. אבל לא כולם מקשרים צ'יפס עם בלגיה, והאומה המציאה את האוכל הפופולרי כבר מזמן, לא משנה איך פורסים אותו או מטגנים אותו.

זן תפוחי האדמה הרשמי של צ'יפס בלגי הוא בינט'ה, שעל פי משרד החקלאות והמזון הבלגי מהווה 80% מכלל תפוחי האדמה הגדלים בבלגיה. תפוחי האדמה מגיעים מוולוניה, פלנדריה, צפון צרפת והולנד, תפוחי האדמה האורגניים מגרמניה.

אם אתה רוצה לבקר בבלגיה אך אין לך את ההזדמנות, צ'יפס זה דרך נהדרת להסיע את עצמך לשם. כדי להגיע לשם, עצרו בטיגון שמן עמוק כמו Barriere ונסו את הכתובת הטובה ביותר לצ'יפס בלגי מושלם.

אם ביקרתם פעם בבלגיה ורציתם להזמין צ'יפס, עליכם בהחלט לבקש צ'יפס אם אתם באזור דובר הצרפתית במדינה. מקלות תפוחי אדמה זהובים נקראים "צ'יפס בלגי" מכיוון שהם מכונים "צ'יפס", מה שמעניק להם שם זהה לצ'יפס במדינות אחרות כמו צרפת וגרמניה. צ'יפס בלגי מטוגן לראשונה בטיגון עמוק עם שומן, שמטוגן בשומן מן החי, בדרך כלל בקר, כדי להוסיף טעם נוסף. תחילה הם מבושלים, ואז הם צריכים להתקרר ואז, לפני שהם מוגשים, הם מטוגנים שוב כדי להפוך אותם לחדים וזהובים.

המונח "צ'יפס" משמש לתיאור תפוחי אדמה מטוגנים פרוסים דק (המכונים בדרך כלל "צ'יפס") כדי להבדיל אותם מצ'יפס שעבה יותר. ההולנדים יגידו גם "friet – frite", "frietje" או אפילו "patat", שזו מילה פופולרית מאוד אך נשמעת כל כך מגושמת לבלגים.

הצ'יפס נמכר בחנויות המכונות "צ'יפס" בהולנד, בלגיה, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ומדינות אחרות. יש לכם רוטב שתוכלו לשים על הצ'יפס, אך ניתן להשיג אותו רק בבלגיה.

אם אתה באמת רוצה לנסות צ'יפס בלגי מסורתי, נסה למצוא אלווה לבשל אותם, בניגוד לשמן אם אתה רוצה. אווז מוגש בהכנה זו, והאורחים יכולים לטעום כיצד מטוגנים ומבושלים במקור צ'יפס בלגי בשומן סוסים.

המתכון הפשוט הזה נותן לכם מה שמכונה "צ'יפס בלגי", שפשוט טעים עם מאיו וקטשופ כתוספת. לתיבול טעים של צ'יפס בלגי תוצרת בית, נסו מאיו תוצרת בית או נסו מתכון זה לגרסה פשוטה, פשוטה וטעימה לצ'יפס הבלגי הקלאסי.

לפחות גורם אחד אומר שכאשר חיילים אמריקאים, קנדים ובריטים הגיעו לבלגיה במהלך מלחמת העולם הראשונה, הם הציגו מקלות תפוח אדמה מטוגנים. לטעם טוב, חייבים לטגן צ'יפס בלגי אמיתי, אך עליהם להיות חתוכים טריים, פריכים מבחוץ ומטגנים תמיד בשומן מן החי (שומנים מן החי הם תערובת של שומן סוסים ושור). הם היו צריכים להיות מטוגנים פעמיים והיה להם "טעם תפוחי אדמה" מובהק, פריך מבחוץ ופריך ועיסי מבפנים, ופריך ונימוח באמצע.

מכיוון שצרפתית היא שפת הצבא הבלגי, השם "צרפתי" נקשר למזון, אך למעשה המונח הוא מונח אמריקאי, שמקורו במהלך מלחמת העולם הראשונה בבלגיה. חלק מבלגיה היה מעבדות אמריקאיות דוברות צרפתית שהוכנסו לתפוחי אדמה צלויים עם הכינוי צ'יפס. הבלגים הגישו את הצ'יפס שלהם בטעמים שונים, כמו מתוק, מלוח, מלוח, חמוץ, מתוק ומלוח.

מקורם של ה"צ'יפס "שנוי במחלוקת, אך אחרים מדווחים כי חיילים בריטים-אמריקאים שהוצבו בבלגיה דיברו על אכילתם, שכן צרפתית הייתה שפת הצבא הבלגי באותה תקופה. נערי הבצק האמריקאים שהגישו להם צ'יפס על ידי בלגים דוברי צרפתית במהלך מלחמת העולם הראשונה חזרו הביתה וכינו אותם "צ'יפס". למרות שהצרפתים לעגו זה מכבר לשכניהם בצפון "חיבה לצ'יפס, הבלגים מצאו שהמונח" צ'יפס "מעצבן כפליים. כיום, אפילו הצרפתים מודים שהבלגים מכינים את הצ'יפס.

אני עדיין לא יודע למה בארה"ב הם מכונים 'צ'יפס', אבל עכשיו אני נאור לגבי הדרך הבלגית להכין ולהגיש צ'יפס ואני חושב שהיא עושה כמיטב יכולתה להאיר אותי. צ'יפס בלגי מוגש כשקונים אותם מספק הרחוב או בבית, הגישתי בצלחת והתבונן.

שאלתי אותה אם היא טעמה את מנת הצ'יפס האחרונה לפני שאכלתי אותם, והיא שאלה אותי אם הם טעימים כמו תפוחי אדמה. ידעתי שאני חושב שתפוחי אדמה צלויים הם של קצת איכותי, אבל חשבתי שהם צריכים להיות קצת יותר פריכים. אבל לאחר שהתקשרתי לחברים שלי מעבר לבריכה שעושים זאת, אני יכול לומר שאתה לא יכול לעשות שום דבר רע על ידי השלכת פרוסת תפוח אדמה בשמן חם. —- –

חוויה בבריסל מתחילה כאן