מאכלים בלגיים מסורתיים

מאכלים בלגיים מסורתיים? איזה אוכל אסור לפספס בטיול שלכם בבלגיה? כל מה שצריך לטעום בטיול אל בריסל כאן!

תוספת משביעה ומשביעה זו נחשבת למצרך מהמטבח הבלגי בחורף בכל רחבי הארץ. בעוד שהמנה מוגשת במסעדות עם כוכבי מישלן, גרגון צ’יקון, חזיר וגראטן אנדיב הם מאכלי נוחות פופולריים בבלגיה. ווטרזוי, הידוע גם בשם Gentse WaterZoois, הוא מאכל מסורתי שהומצא במאה ה -18 על ידי העיר הבלגית גנט כחלק ממאכלי החורף המסורתיים של העיר.

זו אחת המנות הבלגיות המסורתיות יותר שאסור לכם לפספס במהלך ביקורכם בבריסל. מנה זו נחשבת גם למרכיב עיקרי של המטבח הבלגי בעיר גנט ובאזורים רבים אחרים בבלגיה.

המולים (Mosselen friet) הנמצאים בים הצפוני הם בשרניים יותר מאלה שבצרפת, אך הם מבושלים בצורה דומה, עם מעט מלח ומעט יותר שמן. המשמעות היא שמנות רבות בבלגיה מכילות פירות ים, והמטבח הפלמי בפרט מושפע מאוד ממאכלי ים. המולים הבלגיים מהים הצפוני הם בדרך כלל גדולים וטעימים יותר, ונאמר שמנה זו נפוצה גם בצרפת, אם כי בדרך כלל מבשלים מולים עם פחות שמן ופחות מלח. המטבח הבלגי המסורתי הוא בצד הכבד, ואילו גם הרבה בשר, במיוחד חזיר ובקר, כמו גם כמות טובה של ירקות.

מנה זו מוגשת בדרך כלל עם צד של פירה, והבירה המשמשת היא בדרך כלל בירה, אך בבלגיה תגלו כי כמה שפים מוסיפים בירה לרטבים שלהם כדי להעצים את טעמם. משתמשים בזה במגוון דרכים, כמו נקניקיות, כרוב כבוש, מרקים, תבשילים ורטבים. הבירות המשמשות הן בדרך כלל מהים הצפוני, הולנד, בלגיה, צרפת ואזורים אחרים בעולם או הן שילוב של בירות מגרמניה, אוסטריה, איטליה, ספרד וצרפת.

אם אתם בבריסל, עליכם בהחלט לבקר בבראסרי בלגי אמיתי, שמגיש מגוון שלם של מנות בלגיות טיפוסיות. שם מסורתי זה יעזור לכם למצוא את המסעדה המועדפת עליכם, שנמצאת בראש רשימת המסעדות הפופולריות ביותר בבלגיה בעונה.

המטבח הבלגי מגוון מאוד, מה שמשקף גם את המטבח של צרפת, גרמניה והולנד השכנות. המטבח הבלגי מאופיין במגוון מדהים של השפעות, המייצר מגוון רחב של מנות, מהמנות המסורתיות של המדינה ועד למודרניות יותר. אומרים שמסעדות הבית, שמגישות מגוון מנות כמו עוף, בקר, חזיר, כבש, עופות, דגים, פירות ים ומאכלי ים, חמות. המטבח הבלגי יכול להיות שונה מאוד, שכן הוא משקף גם את המטבח של שכנותיה צרפת וגרמניה, כמו גם הולנד.

למרות שהמטבח הבלגי לא מזכיר לך משהו באופן מיידי, רוב המאכלים האזוריים במדינה מוכרים ולא עושים זאת בעצמם. רבים מהם מוכנים על ידי האזור או אפילו על ידי שפים משפחתיים, ויש נוהג של חלוקת אוכל, שם המנות משותפות בין כמה מבני המשפחה.

בפלנדריה מגישים בלטג’יה מרותקת ברוטב עגבניות וניתן למצוא אותו מכוסה, בעוד קריקן פוגש קציצות, שם קציצות מטוגנות בחמאה לפני שנפגשו. לבלגים יש גם מבחר של רטבים מיוחדים שיש לטיגון, כמו שכל בלגי היה מצפה: בלקה, מעין רוטב דובדבנים בלגי בו הפריקי מטוגן עם חמאה בחמאה.

יש גם קרוקט עשוי מכדורי בשר סוס, בולטים ובלטייה, כמו גם מגוון מנות בלגיות לנסות. אני מקווה שנהניתם מ -12 המאכלים הבלגיים המסורתיים האלה ועכשיו יש לכם מושג הרבה יותר ברור מה המטבח הבלגי.

מולס ופריטס הוא המאכל הלאומי של בלגיה ולא פחות מסמל לאומי. זו מנה בלגית קלאסית שניתן למצוא כמעט בכל בית קפה או בראסרי בבריסל. זה מספיק כדי להוציא אותך מהארץ, כי זו “המאכל הלאומי” של בלגיה. נהנה מארוחה עיקרית, הגראטן הזה עשוי מבשר חזיר ואנדיב מאנדיב, הנקרא גם עולש. כשאתה חושב על מטבח בלגי, אתה בטח חושב על אותו הדבר, אבל עם שם אחר.

אספרגוס בלגי מוגש בצורה מסורתית ואותנטית, עם ביצים קשות ופטרוזיליה קצוצים, מוגש עם רוטב חמאה שקוף ומבושל או מאודה לשלמות. את המנה הזו כדאי להגיש כמו שהיא, אך ניתן להגיש אותה בדרכים שונות, כאשר השנייה גדולה ודקה יותר. צ’יפס בלגי כל כך פופולרי שאפשר להשיג אותם כמעט בכל מסעדה, והם די קצרים ועבים. שימו לב כיצד להבחין בין צ’יפס בלגי מסורתי מעט קצר ועבה יותר מאלה.

הליווי המסורתי למולים הוא צ’יפס, שלפי ההערכה הומצא על ידי הבלגים בשנת 1781. הוופלים בבלגיה מגיעים בשתי קטגוריות, שתיהן נקראות בלגיות. הוופלים הבלגיים מוגשים לרוב כמזון רחוב, אך גם במסעדות, אם כי הם לא בהכרח מציעים פינת ישיבה. הם עשויים מחרוזי סוכר, מה שמעניק להם טעם מקורמל להפליא, ובארה”ב אפשר לקרוא להם “וופלים”. וופלים בלגיים בלגיים מסורתיים עשויים בדרך כלל מסוכר פנינים כדי לתת להם טעם מקורמל.

חוויה בבריסל מתחילה כאן