דליריום בירה בלגית

מי שראה אי פעם את הבישול הייחודי הזה יודע בדיוק על מה אני מדבר: דליריום. דליריום (Delirium) מסווגת כבלונד בלונדינית חזקה ומיוצרת מדי שנה על ידי צוות מבשלים ממבשלת הייג ‘במל, בלגיה. מאז תחילת פרויקט “דליריאס” בשנת 2013, נשים אלה מבשלות את אותו סגנון בירה כבר יותר מעשור. לאורך השנים המתכון עבר שינויים קלים, אך עדיין דומה מאוד למתכון המקורי.

הם לא צריכים להיות מבשלים מנוסים, וארטרברן אומרת שהיא פגשה נשים מרחבי העולם. לארטרסברן הייתה הזדמנות לעבוד על פתיחת בר בירה מאז בום הבירה המלאכתית בדאלאס, אבל זה לא. לנשים אין שום קשר למקצוע הבירה, אך הן אינן חוששות לחלוק את חוויותיהן.

נוכל לבקר גם במבשלת הייג ‘, שפועלת כבר יותר ממאה שנה ואפיוני הבישול שלה מתוארכים למאה ה -16. הם מתבשלים מאז 1989, אך הם מהווים חלק משמעותי מייצור המבשלה. הוא אומר שיותר ויותר נשים מסתבכות בבישול והוא אומר שזה סימן טוב לתעשיית הבירה.

לטענתם הם קיבלו פרסים רבים, כאשר הבולטים שבהם הגיעו בשנת 2012 כשנבחרו לבירה הטובה בעולם. טרנס של דליריום השנוי במחלוקת זכה בפרס “הבירה הטובה בעולם”, וגם דליריום נוקטורנום זוכה לפופולריות רבה בקרב מומחי בירה וחובבי בירה.

הם השיקו לאחרונה את “הבירה של המנזר השני”, שזכה לשבחים רבים, שקורא לשמו מכך שאלן מתכנן להקים מבשלת בירה קטנה יותר עם מבשלות מתמחות בעתיד. כל ההכנסות ממכירות הבירה יועילו לקרן הלאומית לסרטן השד, והעמותה תומכת במבשלות. הם אחווה שנוסדה באפריל 1992 וכיום יש להם 23 חברים פעילים המוקדשים לקידום המסורת העתיקה של בירה מקומית באזורם.

בירת הדגל שלה היא הבירה השנייה של אבי המנזר, שזכתה בכל מיני פרסים ותארים ולרוב מדורגת כאחת הבירות הטובות בעולם. הקסם מקורו בקסם מסוים שמקורו בשמרים המשמשים בתסיסה, כולל זני השמרים הייחודיים של המבשלה. בבלגיה יש הרבה סוגים שונים של בירה והחוויה שאתה מכיר מיד (אני לא מאמין שאני משתמש במונח הזה) תשתנה ככל הנראה מבירה לבירה.

Delirium tremens היא בירה של Sippin ‘, אז אם אתה אוהב את הבירה שלך חלקה, אתה תעשה את זה רע. אני טועם, לא צ’אגר, אבל אם אני רוצה לטעום בירה, זו הבירה בשבילי.

אור – מבחוץ, לבבי ומצחיק, מה שיוצא מהבקבוק מתעתע בקשר לבירה מחושבת, מאוזנת וממושמעת. החוכמה לבירה גדולה היא להיות נוכח ולתרום לייצור מבלי להיות ראוותניים מדי.

יש לצרוך את הבירה במודע, כמו שצריך לאכול ביס אחד בכל פעם. ההתייחסות לסרט דיסני של כריס מתאימה, מכיוון שהפיל הוורוד מקיף את המבשלה הגדולה ביותר, הממוקמת 14 ק”מ מגנט. במובן מסוים, זה הפך לסמל להצלחת המבשלה, אז מדוע לבשה אותה מבשלת שי שי במקרה זה? הפילים הוורודים נמצאים בכל מקום, על הקירות, בבר, על בקבוקי הבירה ואפילו בכניסה לגן הבירה.

הבירה נקראת “delirium tremen”, מונח לטיני לבלבול וחרדה הנגרם כתוצאה מנסיגה מאלכוהול לאחר שיכרון כבד. DT, הידוע גם בשם DT Horror Shake, הוא סוג חמור של נסיגת אלכוהול שעלול לגרום לבלבול או הזיה. זה מופיע אצל 5 – 10% מכלל האלכוהוליסטים ונגרם בעיקר על ידי שתייה פתאומית. תקופה ארוכה זו יכולה לרוב להימשך ימים או שלושה ימים, ובהתאם לטיפול או להיעדרו יכול להתרחש מוות, מה שמראה שאלכוהול הוא אחד התרופות המסוכנות ביותר שחוות גמילה.

טרמנס פורסם במקור בשנת 1988, ובשנת 1992 הוקמה אחווה, הפיל הוורוד, לקידומו. זו הייתה תחבולה שיווקית זולה למדי ובלתי רגישה, אך אין בבירה שום דבר שמעודד שתייה לא בריאה. אם אתה לא נזהר, אם יש לך בועות וחומצה מוגזת על הפנים שלך, כנראה שתקבל כוס קצף.

בתחילת שנות התשעים הם השתלטו על מבשלת הקמפוס אידסבלד, מבשלת מנזר, והמשיכו לייצר בירה. התווית היא ייצוג לשלבי הזיה השונים וכשנשאל אם הוא עיצב את התווית, פיליפ אמר שהיא תוכננה על ידי סטודנט שיש לו עבודת קיץ במבשלה. זה כולל בירה מותססת עליונה, בירת בננות (אחרי בירת בוליבאר המפורסמת מחוות הבננות המפורסמת בבלגיה), המוסמכת בחותמת קרן מקס האוולר. יוזמת סחר הוגן למבשלים נמשכת כשהם נערכים להשקת מגוון BolIVar בשם OXFAM, בדגש על מקורות סחר הוגן ושימוש במרכיבים אורגניים.

חוויה בבריסל מתחילה כאן